בנפתולי הזכות הניהולית לפטר בעידן "המהפכה החוקתית" | יצחק לובוצקי ודוד א' פרנקל (כרך ג)

פיטוריו של עובד מהווים מימוש הפררוגטיבה הניהולית של מעבידו. תקופה של סיום יחסי עבודה היא תקופה בעייתית ורגישה. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו הצמיח זכויות מתנגשות של קניין המעביד וכבוד לעובד. השאלה הנשאלת במאמר היא: האם גם בתקופה שבה זכויות חוקתיות של עובד מתנגשות עם זכויות חוקתיות של מעבידו, ניתן להגיע ל"איזון חוקתי" בין מעשה הפיטורים הכוחני לבין הזכות החוקתית לסיום העבודה בכבוד.

המאמר בודק את אפשרות יצירת האיזון הראוי במהלך הליך הפיטורים. המחברים מאתרים את ה"נוסחה לניהול פיטורים הוגנים", אשר שימוש מושכל בה, יציב את המנהל ב"נקודת איזון חיובית", שתצמצם את ההתנגשות הדרמטית בין קניינו של המעביד וכבודו של העובד. נקודת איזון חיובית, פירושה סיום מכובד והגון של יחסי העבודה.

להורדת המאמר המלא.

The Dilemmas Involved in the Managers' Prerogative to Dismiss, in the "Constitutional Revolution" Era

Yitzhak Lubotzky & David A. Frenkel

Dismissal of an employee is in fact, materializing the managerial power and prerogative of the employer. The period and procedure of terminating employment relations, is a delicate and sensitive one.

The question dealt in this article is, whether in the era when constitutional rights of employees clash with constitutional rights of employers, it is possible to reach a "constitutional balance", between the forceful act of dismissal and the constitutional right of the employee, to have his employment terminated in dignity.

The Basic Law on Dignity and Liberty of Man brought about clashing rights – proprietary rights of the employer on the one hand, and right to dignity of the employee on the other. This article examines the possibility of creating a suitable balance between these two rights.
The article alleges that it is possible to administer and handle, the dismissal procedure in a way that will minimize the dramatic clash between these rights. It is possible to trace a model, for the administration and handling of fair dismissals, a correct use of which will put the manager in a positive balance point, in the relation to all the existing and protected rights.
Positive Balance Point means, fair and respectful termination of employment relations.

אודות אתר משפט ועסקים

משפט ועסקים הוא כתב העת של בית ספר הארי רדזינר למשפטים, אוניברסיטת רייכמן
פוסט זה פורסם בקטגוריה לובוצקי יצחק, מהדורת הדפוס, פרנקל דוד, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s