בית-המשפט הפדרלי לערעורים של ארצות-הברית (8th Cir.) ביטל חוק אשר התקבל רק בשנה שעברה – חוק אשר אסר לבצע הפלה רק לאחר השלב שבו זוהה דופק עוברי, אלא אם כן ההיריון מהווה סכנת חיים או סכנה לנזק קבוע וחמור לאישה – מפני שהחוק אינו חוקתי. חידושו של החוק היה בכך שהוא אינו הגדיר מתחם זמן ספציפי שעד אליו ניתן לבצע הפלה אלא קובע מבחן פיזיולוגי. בפועל הסכימו הרופאים שדופק עוברי מזוהה לרוב בשבוע השישי להריון לערך, ולכן זהו שלב המקסימום המשוער בו ניתן לבצע הפלה לפי הגדרת החוק. בית-המשפט אשר ביטל את החוק הסתמך על פסיקה של בית-המשפט העליון האמריקאי משנת 1973 (Roe v. Wade) וקבע שאין למדינה את הסמכות לאסור הפלות עד השלב בו העובר יכול לשרוד מחוץ לרחם, אם נולד בחיים.
בית-הדין האירופי לצדק (ECJ) פסק ביום חמישי האחרון כי אישה בהריון מצרפת הייתה זכאית לגמלת הבטחת הכנסה לאחר שהפסיקה לעבוד בבריטניה. האישה נכנסה לבריטניה בשנת 2006 ועבדה כעוזרת הוראה בבית-ספר מקומי עד לחודש השישי להריונה. לאחר שהפסיקה את עבודתה בבית הספר, הרשויות בבריטניה טענו כי אין לה כלל זכות להבטחת הכנסה משום שהיא איבדה את מעמדה כעובדת, ולכן היא אינה זכאית לאותן זכויות בחוק שלהן זכאית אישה בריטית הנמצאת בהריון. שלושה חודשים לאחר הלידה חזרה האישה לעבודתה בבית-הספר והגישה תביעה בטענה כי כלל לא איבדה את מעמדה כעובדת במהלך החופשה הקצרה. בית-הדין קבע כי היא אכן לא איבדה את מעמדה כעובדת והייתה זכאית להטבות, משום שמדובר בחופשה לזמן סביר והיא חזרה לעבודתה לאחר הלידה.
מחלקת הבריאות ושירותי האנוש של ארצות-הברית (HHS) גיבשה הצעה לכללים הקובעים אילו חברות וארגונים פטורים מהתיקון לחוק הגנת החולה וטיפול בר-השגה, אשר מחייב מעסיקים לספק אמצעים למניעת הריון לנשים המועסקות אצלם. הצעה זו הגיעה בתגובה לפסיקת בית-המשפט העליון בפרשות Burwell v. Hobby Lobby ו-Conestoga Wood Specialties Corp. v. Burwell, בהן נפסק כי לא ניתן לחייב חברות הנמצאות בשליטה של מספר בעלים מצומצם לספק אמצעי מניעה כאשר הדבר מנוגד לאמונתם הדתית של הבעלים. הכללים שהוצעו נועדו לצמצם את תחולתה של פסיקה זו לחברות שאינן סחירות, ולקבוע מספר מקסימום של בעלים אשר ייחשב ל"מספר בעלים מצומצם" ומספר מינימום של בעלים שבידיהם מרוכזת השליטה בפועל.
מעניין לדעת! בעבר פורסמה באתר כתב העת "משפט ועסקים" רשימה מצוינת של דון סוסונוב ועמיחי דנינו בסוגיה של זכות היסוד לחופש הדת המוענקת לתאגידים בראי הדין הישראלי.
בטקסס נפסל חוק הקובע שקליניקות להפלות בטקסס נדרשות לעמוד בסטנדרטים רפואיים של ניקיון ובטיחות ברמה של בתי-חולים. פסילת החוק מנעה את סגירתן של כמחצית מהמרפאות המבצעות הפלות במדינה. בית-המשפט של הערכאה הראשונה (5th district court) קבע שהחוק שם לו למטרה לסגור את המרפאות ובכך מגביל באופן בלתי-חוקתי את זכותן של נשים להפיל בשלב מוקדם של ההיריון.
השתתפו בהכנת הסקירה: אורן חייקין, מיכל פינקלשטיין ותומר קנת. ערכה והשתתפה: ירדן שניאור.